ACTIVITEITEN IN 2007

De actieve leden en sympathisanten van Totomboti organiseren activiteiten voor publiciteit, sponsoring en donaties. Op deze manier leveren zij een belangrijke bijdrage aan ons doel een afzetmarkt te vinden voor de producten Totomboti. Eerlijke steun voor eerlijke kunst.


Fototentoonstelling ďTotombotiĒ

In oktober 2006 bezocht fotograaf Yamandu Roos Stichting Totomboti in het marrondorp Pikin Slee te Suriname. Hij maakte een fotoreportage in het dorp van de houtkunstenaars en hun werkomgeving.

Van 11 oktober t/m 22 november 2007 is er een tentoonstelling over Totomboti in fotomuseum Foam te Amsterdam. Voor deze tenstoonstelling is een selectie gemaakt van een aantal kleine fotoís waarin de nadruk ligt op de context waarin de houtkunstenaars werken. Het artistieke productieproces wordt van begin tot eind getoond. Daarnaast schetsen de fotoís van de hoofdserie de plek zelf en de rijke cultuur van de mensen van Pikin Slee. Lees meer op de site van fotomuseum Foam.

Fotomuseum Foam is te vinden op de Keizersgracht 609 te Amsterdam. Dagelijks geopend van 10-18 uur, do/vr 10-21 uur.


Expositie "Uit het hart van Saamaka"

Na een korte toespraak van galleryhoudster mevrouw Angela Pauw Serkei heeft mevrouw mr. Urmila Joella-Sewnundun ambassadeur van de Republiek Suriname samen met Toya, een van de Surinaamse kunstenaars, op zondagmiddag 24 juni 2007 de expositie "Uit het hart van Saamaka" geopend. Tientallen genodigden konden, onder het genot van een drankje na de opening, de kunstwerken uit Pikin Slee bewonderen. Hieronder een korte impressie.

Gallery Pauw uit Oisterwijk presenteerd in samenwerking met de steungroep "Totomboti" uit 's-Hertogenbosch, kunst van 5 jonge veelbelovende kunstenaars uit Pikin Slee een dorp in het binnenland van Suriname.

De kunstenaars hebben zich verenigd in de Stichting Tototmboti. Onder primitieve omstandigheden vervaardigen zei kunstobjecten van tropisch hardhout.

toespraak met ambassadeur demonstratie Toja Angela Pauw Serkei

Gallery Pauw South-American & Caribbean art toont facetten van de rijke wereld van hedendaagse kunst in Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Zij brengen een keur van landen en werken van bekende kunstenaars, mensen die ter plaatse en internationaal ruimschoots hun sporen verdiend hebben, maar ook jonge mensen die uitblinken door talent en orginaliteit.

De expositie duurt van 24 juni t/m 19 augustus 2007. Vrijdag t/m zondag van 13:00 - 17:00 uur en volgens afspraak.

Gallery Pauw is te vinden in de Sprendlingenstraat 54, 5061 KN te Oisterwijk.
(013) 528 69 28.


Klik op logo RNW om de reportage te beluisteren van Nieuwslijn Suriname.


Gereedschappen voor de houtkunstenaars van Stichting Totomboti in Pikin Slee

Gereedschappen De houtkunstenaars van Stichting Totomboti in het binnenland van Suriname ontberen kwalitatief goede gereedschappen. Daarom geeft de Steungroep Totomboti hoge prioriteit aan het verzoek van de houtkunstenaars om te steunen bij de aanschaf van gereedschappen. De gereedschappen gaan volgende week per boot naar Paramaribo om vervolgens naar de eindbestemming Pikin Slee getransporteerd te worden. Impulsis heeft de aanschaf van de gereedschappen gefinancierd. Hiermee geven Steungroep Totomboti en partner Impulsis een impuls aan een duurzame ontwikkeling van een (bestaande) particulier initiatief in het marrondorp Pikin Slee.

Lees verder......


Cafť Cordes en Bralwerk spanden samen voor een benefietfeest

Cafť Cordes bood royaal Ďruimteí aan jongeren voor een benefietfeest voor stichting Totomboti op zaterdag 16 juni 2007. Bralwerk organiseerde en verzorgde de feestavond. Kleine Jay en Nick, twee top Rappers uit Den Bosch, zorgden voor extra ingrediŽnten voor een muzikale invulling op niveau. Steungroep Totomboti deed een schepje bovenop met een diapresentatie van het wonen en werken van Totomboti in Pikin Slee.


Benefit tot the arts of Totomboti part II
Huiskamer Hits special Bitterzoet in Amsterdam

De benefietavond van HuiskamerHits in Bitterzoet op 15 maart jl is voor de tweede keer een succes. Lekkere hapjes, mooie fotopresentatie en vijf djís met eigen smaak aan muziek. Wij zijn blij met de opkomst van ongeveer 160 mensen. Een geweldige bijkomstigheid is dat Impulsis de opbrengst verdubbelt.

Totomboti dankt HuiskamerHits, Bitterzoet, Impulsis en bezoekers voor deze forse bijdrage aan de onze missie.

Het bestuur van Steungroep Totomboti


BENEFIET CONCERT

Jong talent speelt voor de kunstenaars uit het dorp Pikin Slee in Suriname:

Dames en heren, jongens en meisjes;
In diepe ontroering wil ik namens het bestuur en leden van de steungroep enkele woorden tot jullie richten. Ik spreek bovenal in de geest van de houtkunstenaars uit Pikin Slee. In willekeurige volgorde begin ik met de familie Bourne en familie Liew. Helouise Anneriek, Ronny en Harold hier past niet alleen een woord van dank. Ik spreek grote waardering uit voor deze forse bijdrage en geweldige steun aan Totomboti.

Over deze muzikanten wil ik in ontroering het volgende zeggen. Jullie hebben met heel veel passie en met liefde gespeeld voor Totomboti. Jullie voelen je geroepen om vandaag belangeloos spelen voor een goed doel, dat getuigt drang naar persoonlijke ontwikkeling. Nu ik dit alles beleefd heb kan ik mij veroorloven de aankondiging anders te formuleren. Grote talenten, ja nogmaals grote talenten, hebben gespeeld voor de kunstenaars uit het dorp Pikin Slee in Suriname. Een daverend applaus van het publiek als uiting van lof en dank aan deze grote talenten.

Het benefietconcert in Podium Azijnfabriek op 11 februari 2007 werd bezocht door Ī 125 mensen (uitverkocht).

Het applaus was niet alleen bedoeld voor de grote talenten, ook voor alle bezoekers van het benefietconcert. Directie en medewerkers van Podium Azijnfabriek, wij zijn heel blij en zeer dankbaar voor jullie bijdrage.De goede smaak van de hapjes en de prettige sfeer tijdens pauze is het resultaat van bereiding met zorg en bediening van harte. Hiervoor onze bijzondere dank. Van kant van de organisatoren en van de mannen uit Pikin Slee is de grote wens en behoefte uitgesproken de kunstobjecten van de Totomboti naar Nederland te laten komen. Ik zal een warm pleidooi houden bij het bestuur om dit geldbedrag te gebruiken om de transportkosten van zeevracht te betalen.

Steungroep Totomboti, Humphrey Schmidt

Eerste deel van de fotoreportage van het benefietconcert ziet u hieronder:
Met dank aan de fotograaf.

Ronny Liew (organisator) Publiek ZoŽ Hulsenboom ZoŽ Hulsenboom Elco Wennink
Elco Wennink Alice Liew en Marije de Jong Alice Liew Marije de Jong Raoul Liew
Raoul Liew Raoul Liew DaniŽlle en Steven Bourne Steven Bourne DaniŽlle Bourne
DaniŽlle Bourne Dax Hoffman en Ronny Liew Voorzitter Humphrey Schmidt

Terug naar boven