ACTIVITEITEN IN 2008

De actieve leden en sympathisanten van Totomboti organiseren activiteiten voor publiciteit, sponsoring en donaties. Op deze manier leveren zij een belangrijke bijdrage aan ons doel een afzetmarkt te vinden voor de producten Totomboti. Eerlijke steun voor eerlijke kunst.


Schenking van tractor aan Stichting Totomboti

Eind oktober 2007 is per boot een tractor naar Suriname verscheept voor de Stichting Totomboti. De tractor is eind januari 2008 na een bootreis van twee weken en het afwikkelen van allerlei formaliteiten eindelijk aangekomen in het dorp Pikin Slee. Zoals de foto’s tonen heeft dit heel wat moeite gekost. Eerst een lange tocht over de Affobakkaweg en dan het vervoer per twee korjalen over de Surinamerivier, na een reis van ± 24 uur is het uiteindelijk op de eindbestemming.

        

Het transport van de zware objecten van de houtkunstenaar van Stichting Totomboti is moeilijk. Het hout wordt diep in het bos gekapt, waar de eerste grove bewerking plaatsvindt. Daarna moeten de beelden naar de werkplaats in het dorp Pikin Slee vervoerd worden. Dit gebeurt nu op een primitieve manier en is fysiek erg zwaar. De grote wens van de kunstenaars is een tractor waardoor dit vervoer een stuk gemakkelijker wordt. De stichting zal de tractor ook gebruiken om brandhout te transporteren voor ouderen in het dorp.

Bij het aankomende project van de Stichting Totomboti, het realiseren van een museum en galerie is een tractor een noodzakelijk middel. De bouw kan op deze manier efficiënter verlopen en zal de kosten daardoor drukken.

Lees verder......Totomboti op 100e Internationale Vrouwendag

8 Maart 2008 presenteerde Totomboti zich met een stand op de beursvloer van het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

overzicht beursvloer Stand totomboti Stand totomboti interview met bestuurslid Hymphrey Schmidt in kader van millenniumdoelstelling gemeente 's-Hertogenbosch

Stichting Vrouwennetwerk 's-Hertogenbosch organiseerde voor de 4e keer activiteiten rondom het thema internationale Vrouwendag. In de hal van het provinciehuis was de hele middag een beursvloer ingericht. Hier presenteerden ondernemende vrouwen en sponsors zichzelf en hun activiteiten.

De Vereniging Steungroep Totomboti wil zich als actieve vereniging in ontwikkelingswerk presenteren en het werk van de houtkunstenaars promoten. Op dit moment is Totomboti bezig met voorbereidingen voor het realiseren van een museum en galerie in het dorp Pikin Slee in het binnenland van Suriname. Dit project hebben we deze middag onder de aandacht gebracht. De beursvloer was druk bezocht en er was veel belangstelling voor de kunstobjecten van Totomboti en er zijn in dit kader diverse contacten gelegd.

Er vond een interview plaats met één van de bestuursleden van de Vereniging Steungroep Totomboti, waarin op heldere wijze naar buiten is gebracht waarom ons project aansluit bij de millenniumdoelstelling van de gemeente 's-Hertogenbosch.Nella art in expositie “schatten uit het oerwoud”

Nella-art opende op 2 december 2007 haar galerie in Doorn met o.a. een expostitie van de toegepaste kunstobjecten van Totomboti.

tafel object Nella Totomboti aan het werk

Nella bezocht Suriname meerdere malen en heeft zich daar georiënteerd in de kunst. In haar zoektocht belandde zij in het dorp Pikin Slee voor een ontmoeting met de houtkunstenaars van Totomboti. Ze is daar zeer onder de indruk geraakt van de werken die deze kunstenaars diep in het oerwoud maken en wilde dit stukje Suriname graag naar Nederland brengen. De kunstobjecten nemen nu een bijzondere plaats in bij de opening van haar galerie in Doorn.

De expositie is voorlopig nog te bezoeken. Openingstijden woensdag t/m zaterdag 10-17 uur.

Galerie Nella-art is gevestigd kampweg 32, 3941 HH Doorn, Telefoon 06-50521881
Nog veel meer te verwachten in 2008

We zijn druk bezig met het realiseren van een museum en expositieruimte in het dorp Pikin Slee in Suriname. Binnenkort verschijnt er meer informatie hierover op de site.

Terug naar boven

activiteiten 2007